Mark Minasi's Tech Forum
Register Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
wobble_wobble

Avatar / Picture

Associate Troublemaker Apprentice
Registered:
Posts: 892
Reply with quote  #1 
Folks

I have a DC and a few other servers that I'm trying to move to Azure.
Can move the other servers no problem, but the DC, server 2012R2 patched etc fails with trust issues on the logon.
"The security database on the server does not have a computer account for this workstation trust relationship"

Server works find in Hyper-V.
Fixed disk, less than 127GB.



__________________
Have you tried turning it off and walking away? The next person can fix it!

New to the forum? Read this
0
wkasdo

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 236
Reply with quote  #2 
make sure it can use DNS.
__________________
[MSFT]; Blog: https://blogs.technet.microsoft.com/389thoughts/
0
wobble_wobble

Avatar / Picture

Associate Troublemaker Apprentice
Registered:
Posts: 892
Reply with quote  #3 
DNS set up to look at itself.
Made a copy an uploaded to Azure booing to DSRM and thought that logging in in that mode would be good.
Can't see burflags reg setting (makes sense now)

Error message

The security database on the server does not have a computer account for this workstation trust relationship

So something else at play..
Will redeploy image and see if I can reset computer account

__________________
Have you tried turning it off and walking away? The next person can fix it!

New to the forum? Read this
0
Donato

New Friend (or an Old Friend who Built a New Account)
Registered:
Posts: 24
Reply with quote  #4 
There are many hits on google. I imagine that you already looked at some of them. There is even a youtube hit.



https://social.technet.microsoft.com/Forums/lync/en-US/eb0b6761-d468-4dc1-a90a-451ae78d409b/the-security-database-on-the-server-does-not-have-a-computer-account-for-this-workstation-trust?forum=winserverDS

0
wobble_wobble

Avatar / Picture

Associate Troublemaker Apprentice
Registered:
Posts: 892
Reply with quote  #5 
Quote:
Originally Posted by Donato
There are many hits on google. I imagine that you already looked at some of them. There is even a youtube hit.



https://social.technet.microsoft.com/Forums/lync/en-US/eb0b6761-d468-4dc1-a90a-451ae78d409b/the-security-database-on-the-server-does-not-have-a-computer-account-for-this-workstation-trust?forum=winserverDS



My big problem is that the server with the issue is that its the DC, the source of truth for the authentication and I'm bumping against the limits of any of my knowledge on this plus have a new and intersting addition, whatever the Azure deployment does/ did with the image/ vhd when i added in an account on the deployment on a non syspreped uploaded disk.

And that i think may be my problem, does ARM sysprep by default as oposed to the classic portal that didn't.

__________________
Have you tried turning it off and walking away? The next person can fix it!

New to the forum? Read this
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.